bestlican 2014. 7. 8. 14:12

Korean Meals 한식

Topic


There are three basic components to a typical Korean meal. First, there is the rice. Koreans normally eat steamed rice that is sticky. And then, there is the soup or stew. Soups or stews are made from meat, fish, or vegetables. The soup base is usually soybean paste, red pepper paste, or soy sauce. Last but not least, there are various side dishes called banchan. The most common side dish is of course, kimchi. There are over a hundred types of kimchi. They come in different shapes and tastes. They can be made from various ingredients. As for dessert, rather than cakes or pies, Koreans finish their meals with fruit or a dessert drink, such as shik-hae or soo-jung-gwa.

 

한식에는 세 가지 기본 구성 요소가 있습니다. 첫 번째는 밥입니다. 한국 사람들은 보통 찰기가 있는 쌀밥을 먹습니다. 그리고 두 번째는 국이나 찌개입니다. 국이나 찌개는 고기, 생선, 혹은 채소 등으로 만들어집니다. 국은 보통 된장, 고추장, 또는 간장으로 국물을 냅니다. 마지막으로 반찬이라고 불리는 다채로운 곁들임 요리가 있습니다. 가장 대표적인 반찬은 다연 김치입니다. 한국에는 백여 가지가 넘는 김치가 있습니다. 여러 가지 모양과 맛의 김치는 다양한 재료로 만들어집니다. 한국인들은 후식으로 케이크나 파이 종류를 먹기보단 과일 도는 식혜난 수정과와 같은 음료로 입가심을 합니다.

 

 

 

 

expression‍‍‍‍ of the day


Don't starve yourself. 굶지 마

 

A : Aren't you going to eat anything?

B : I'm on a diet.

A : Don't starve yourself. It's not good for you.

B : I have to. I seriously need to lose weight.

 

A : 아무것도 먹을 거야?

B : 다이어트 중이야.

A : 굶지는 . 몸에 좋지 않아.

B : 그렇지만 그래야 . 심각하게 살을 빼야 .